Vossestrand hesteutskrivingsnemnd

I 1896 ble loven om utskrivning av hester og kjøretøy til feltbruk vedtatt. Loven bestemte blant annet at hver kommune skulle opprette en nemnd, såkalt “Hesteutskrivningsnemnda”. Hver kommune ble pålagt å stille med et visst antall hester om nasjonen skulle trenge det. Nemnda måtte derfor til en hver tid ha oversikt på om kommunen hadde nok hester tilgjengelig, og hvilke gårdbrukere som måtte stille med hesten til disposisjon. Den lille boken på bilde er selve loven og papirene rundt er lister som, det i tillegg til hestens eier, står informasjon om hestens navn, alder, kjønn og farge. Disse dokumentene viser ståa i Vossestrand kommune i 1938. Det ser faktisk ut til at de hadde nok hester i kommunene dette året.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *