Vi tar i bruk ny type arkivesker

Emballasje beskytter arkivmaterialet mot all ytre påvirkning, og vi vet at papir kan oppbevares i over tusen år under optimale forhold. Det er strenge krav i Riksarkivarens forskrift som skal bidra til det som kalles «forebyggende konservering». Det vil si at lagringen av arkivmaterialet skal være på en slik måte at det tåler håndtering ved behandling og langtidsoppbevaringen i depot.

Ifølge arkivforskrifta § 2-12 skal papir som lagringsmedium i offentlige arkiv oppfylle krava i internasjonal standard for permanent papir, ISO 9706. Arkiveskene er spesifisert i I kap. VI pkt. 7.1 hvor det står at ”Arkivmaterialet som ikke bindes inn, jf. pkt. 5.2, skal være lagt i arkivesker som er godkjent av Riksarkivaren.”

For å etterleve disse tekniske krav, som underpunktene om at eska skal lages av et helt stykke materiale og formes til ved bretting, og eska skal ha en fast tunge slik at den enkelt kan trekkes ut frå hylla, har vi nå valgt å skifte leverandør av eskene våre.

Vi håper at dere blir fornøyde med dette!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *